Att göra förutsägelser är svårt, särskilt om framtiden..

Sommaren är här på allvar, och vi är mitt uppe i förberedelserna inför en förhoppningsvis intressant säsong. Träningen pågår för fullt, och jag har fått ett mycket bra intryck av grabbarna så här långt, bra attityd och sköna karaktärer. Vi är inne i en intensiv period av träning, där vi preparerar oss för kommande utmaningar. Variationsrik träning, allt från grundläggande styrketräning och muskelbyggande, till mer konditionskrävande träning där vi bygger för att orka med en lång säsong. Tungt, tufft och krävande, men samtidigt med en skön stämning där vi även formar en mentalitet, ett tänk och förtroende för varandra. Dessutom, för att behålla den passionerade tävlingsinstinkten, intensiva innebandymatcher, där vi har fått se allt från Micke Larssons hetsiga humör, Sjödins skyddsutrustning och Jadelands taktiska genomgångar, till briljant målvaktsspel och hungriga juniorer som driver gamlingarna till vansinne. Heta dueller, precis som vi vill ha det.

Planeringen för hösten ligger i stort sett helt klar. Ett spikat spelprogram för Hockeyallsvenskan, där vet vi vad som väntar oss, och vi ser verkligen fram emot utmaningarna. Före det ska vi formera styrkorna, en intensiv försäsong där vi dels ska möta skickligt motstånd för att jobba med det spelmässiga och kanske viktigast av allt, forma gruppen, skapa rollerna och finna känslan i laget. Träningsmatcher, turneringar och intensiv träning på hemmaplan. Finns många saker som lär komma att påverka våra möjligheter, och det är nog just det som gör det hela intressant. Ett välbalanserat lag är vad vi jobbar mot, dels med rätt nyförvärv, men också genom en klok rollfördelning.

Vi är medvetna om att konkurrensen är stenhård, men det är något som sporrar och tilltalar oss. Det finns klubbar med större plånbok och bättre förutsättningar, även om det sällan är en garanti för given framgång. Att det är en tuff tillvaro, det vet vi. Men vi har alla gått in i detta med öppna ögon, leker i samma sandlåda, och kan inte annat än avundsjukt snegla mot de som har en större spade. Det här är big business, och då gäller det att anpassa sig och anta utmaningen. Hur man sedan använder sina pengar är upp till var och en, men man får också ta konsekvenserna av det. Tillsammans med sportchef Jönsson är det Micke och jag som styr skutan på det sportsliga planet. Runt oss finns hårt arbetande människor som får hantera övriga delar. Där känner jag stor tilltro, vi har gott om dugligt folk i organisationen.

För vår del handlar det om att jobba fram vår egen identitet, en tydlig och sansad målsättning, och självfallet vill vi nå långt, det står uttryckligen klart även innan vi nått en tydlig målsättning tillsammans med truppen. Ödmjukheten är viktig, ser ingen som helst anledning för oss att vara stöddiga. Inte det minsta. Däremot ska vi självfallet ha våra drömmar och visioner. Många i och runt klubben jobbar stenhårt för att optimera våra möjligheter, och en stark organisation är avgörande för våra utsikter. Den här tiden på året låter vi andra spekulera. Hösten, vintern och våren får visa vad vi har att komma med. Man vet aldrig vad framtiden kommer med, men vi gör vad vi kan för att påverka våra egna möjligheter i rätt riktning.

Fyra veckors semester väntar spelarna, ledighet från den gemensamma träningen vill säga, däremot förväntar vi oss att grabbarna kommer tillbaka i bra form, med rätt attityd, pigga och jävliga. Men det är viktigt att också kunna koppla av, övriga delen av året är intensiv för oss som lever i hockeyns värld. Skönt för grabbarna att komma iväg, hitta lugnet, och inte minst slippa tränarna och kraven. Även om vi älskar det vi gör, så tar det tid, kraft och energi. Därför är sommaren viktig, där hittar vi ny välbehövlig lust och passion. Det gäller nog även er som med stort intresse följer oss. Tiden går fort, snart ligger isen blank i sensommarvärmen, något vi alla längtar efter.

Vill önska er en riktigt trevlig sommar, väl mött efter semestrar och ledighet.

Fredrik Söderström
[email protected]


RSS 2.0