Eetu stannar i Bofors

Det är ingen hemlighet att vi hemskt gärna ville se Eetu Qvist i IK Oskarshamns tröja kommande säsong och sportchefen Roger Jönsson har jobbat hårt för att så ska bli fallet.

Dialogen med Eetu och hans agent har varit väldigt god och förhoppningar fanns så sent som i går kväll att Eetu skulle skriva på vårt kontraktsförslag. I dag på förmiddagen kom dock det, för oss, tråkiga beskedet att han väljer att stanna i Bofors. Eetu anger familjen som grund till sitt beslut.

Roger Jönsson svarar

Det är en intensiv period för nye IKO-sportchefen Roger Jönsson. Han har tagit sig tid att svara på ett antal frågor om nuläget och truppen. Har du frågor till Roger? Maila till [email protected] så får du svaren här på bloggen.

Hur har första veckorna som sportchef i IK Oskarshamn varit?
- Det har varit full fart från dag ett. Det har varit samtal med den befinliga spelartruppen för att skaffa mig en bild av var och en av spelarna. Sen handlar det ju om att hitta nya spelare som ska passa in i nästa års trupp. Jag ser mycket matcher. 

Vad har du fått för intryck av klubben och staden?
- Jag har fått ett mycket bra intryck av både klubben och staden. Det är en hockeystad där IK Oskarshamn berör och engagerar. Klubben har en tydlig linje som man presenterade tidigt för mig och som visar att man vill framåt. Det finns en stark framtidstro som kittlar och som fick mig att tacka ja till jobbet.

Ett stort antal spelare finns redan under kontrakt, hur ser du på det?
- Positivt. Laget gjorde en bra säsong och var med och tampades hela vägen in om en play off-plats vilket visar på att det finns mycket kunnande i laget.

Hur vill du bygga laget?
- Jag vill försöka hitta en bra balans och jag tycker att det är viktigt med en tydlig rollfördelning. Det måste finnas en mix av kreativa spelare och spelare som är beredda att göra det så kallade "skitjobbet". Centrarna har en central och viktig roll i vårt lagbygge.

Vad är det för spelartyper du söker?
- Naturligtvis tittar jag på talang och på vilka "skills" de besitter. Jag vill ha ambitiösa killar som har tydliga mål och en stark egen vision av sin framtida utveckling. Killar som inte ser IK Oskarshamn som slutstation.

När tar du beslut om vem som blir assisterande tränare?
- Förhoppningsvis blir det klart denna vecka.

Hur ser du på situationen på juniorsidan där många spelare nu provtränar med andra klubbar?
- Det betyder att föreningen och laget har gjort något bra. Nu är det upp till oss att förvalta och fortsätta utveckla de här killarna. Vi måste presentera en bra utvecklingsplan så att en fortsättning i IK Oskarshamn är ett utmanande alternativ för dom.

Finns det några juniorer som är aktuella att ta en plats i a-lagstruppen?
- Ja det gör det.

Nu jobbar du dubbelt med din tjänst i Olofström. När övergår du helt till IKO?
- Den 8 april.


Skickade precis ett mail


Ny sportchef klar

Nu är det klart, det som vi alla väntar på. IK Oskarshamn har äntligen en sportchef igen efter Tommy Salos avhopp i december och nu kan vi fortsätta klubbens satsning framåt.

Personen i fråga kommer att presenteras på en presskonferens på tisdagen kl 11.00. Själv kan jag inte medverka eftersom jag just nu sitter i svärmors lägenhet i Åkersberga utanför Stockholm. Anledningen är ett möte om framtida satsning och strategi med HockeyAllsvenskan AB som startar tisdag morgon kl 08.30.
Jag snackade dock med sportchefen sent i kväll på telefon och gjorde en snabb intervju som vi kommer att skicka ut via hemsidan och pressmeddelanden i samband med presskonferensen.
Trevlig kille som jag tror passar in i vår satsning.

Nu kör vi så det ryker!

Martin Svenson

RSS 2.0