Svar om POWERPLAYER 2011

Det har kommit en del frågor kring den nya kampanjen POWERPLAYER 2011: dess syfte, om pengarna är öronmärkta till en specifik spelare m.m.

Vår marknadschef Mats Lindström svara på en del av frågorna nedan:

Supporterspelaren  2011/2012 är ett projekt som vi har för avsikt att genomföra tillsammans med Blue Front Support inför varje ny hockeysäsong i syfte att få in mer pengar till spelarbudgeten och därmed skapa bättre förutsättningar för att bygga ett konkurrenskraftigt lag. Projektet innebär en möjlighet för i första hand privatpersoner att sponsra föreningen med ett skäligt belopp under begränsad tid, även om vi naturligtvis välkomnar även företag att delta.

Vem som blir vår ”POWERPLAYER” 2011/2012 bestäms i början på september. Vad vi dock har bestämt redan nu är att det kommer bli en spelare som antas få mycket istid och på ett positivt sätt utmärker sig både i media och gentemot publik och sponsorer. Våra ambitioner är också att profilera den spelare det blir med ”varumärket” POWERPLAYER 2011/2012, men hur är inte riktigt klart än. 

Kampanjen pågår fram till seriestart och pengarna betalar man löpande i 6 månader via autogiro fr o m den månad man anmäler sitt deltagande.

Vi har valt att inte gå ut med något minsta belopp vi måste upp i utan ser det här som ett långsiktigt projekt, vilket tillsammans med många andra initiativ hjälper oss att bygga ett starkt allsvenskt hockeylag.  


Mats Söder svarar

Några svar på frågor som jag har fått till mig:

IKO har inte sänkt ambitionsnivån inför nästa säsong. Det sattes upp mål att under en treårsperiod lyfta ett första snäpp till att etablera IKO på topp 5 i Hockeyallsvenskan vilket är ett rimligt mål från att säsongen 09/10 varit sist i serien och spelat negativt kval vilket vi klarade mycket bra. Den gångna säsongen klarade vi tyvärr inte målet att nå topp 7 i serien men klättrade ändå ett antal placeringar i rätt riktning. Vi ska inte glömma att Hockeyallsvenskan är en mycket bra liga, det finns inga ”lätta” matcher där något lag bara kan åka och ”hämta poängen”. Nu satsar vi på kommande säsong och försöker att uppnå delmålet topp 7 samt de mål som laget sätter tillsammans.

Vår sportchef Roger Jönsson har och har haft kontakt med alla våra spelare från den gångna säsongen och diskuterat igenom olika kontraktslösningar med dem som har utgående kontrakt. Han kommer självklart att försöka behålla tongivande spelare som Stefan Pettersson m.fl. Roger och Fredrik har självklart också löpande kontakt med våra juniorer i diskussioner om framtiden. Klubben kan som det ibland önskas inte gå ut och redovisa enskilda spelares kontrakt eller liknande, inte heller vill eller kan vi redogöra för vilka spelare som det förhandlas med då detta många gånger kan ge en negativ utgång eftersom andra aktörer kanske kan agera på information som kan läcka ut.

Ekonomin är just nu under luppen då bokslutet är den 30/4. Redovisning av bokslutet ska vara klart och inskickat till allsvenska nämnden per den 31/5. Vi kommer så snart vi har siffror att redovisa gå ut med detta. Just nu så är det en sammanställning med inventering, semesterlöneskulder, avskrivningar samt olika bokslutsdispositioner som tar lite tid och personal samt våra revisorer jobbar med detta hela tiden för att bli klara så snabbt som möjligt. Självklart har ekonomin varit ansträngd i flera år och i synnerhet likviditeten som har varit och är väldigt ansträngd. Det finns i dagsläget inte helt klara siffror men att vi presenterar ett negativt resultat är helt klart, kan vara runt en miljon beroende på lite olika dispositioner som vi vill få igenom och framtagna nu de senaste dagarna innan månadsskiftet.  Det är ett personligt nederlag för mig då jag trodde och var övertygad om ett bättre resultat med tanke på den fina publikuppslutningen som har varit hela säsongen. Höga publiksiffror ger mycket pengar men vi måste även öka försäljningen i arenan kring matcher och evenemang som minskar och blir lägre ju mer publik vi har. Vi har haft en högre kostnad för spelartruppen än vi budgeterade med från början och räknade med en oförändrad insats jämfört med säsongen 09/10 vilket inte blev riktigt så. Organisationen har också blivit dyrare eftersom vi utökade med personal för att klara av den arbetsbörda som är för att klara av spel i Sveriges näst högsta liga i hockey.

Angående ”tystnad” som många har sagt till mig att vi har så jobbar vi på att bli bättre då vi letar efter någon som kan sköta och driva IKO:s websida. Det kommer att bli bättre men samtidigt så kan inte alla detaljer kommuniceras ut till höger och vänster innan det är helt klart då blir det fel om vi basunerar ut något och sedan blir det inte av.

Det kommer att bli några nyheter inom kort både inom sport och marknad då vi för närvarande jobbar intensivt med att säkerställa olika aktiviteter, nattklubben på Latitud har ju de flesta redan läst om men det kommer mer

Mats Söder
Ordförande


RSS 2.0