Frågor och svar

Sedan vårt första publikråd har det kommit lite frågor i mailkorgen från anghängare som undrar i detalj vad som sades. Signaturen Peter mailade mig nedanstående frågor och jag tror det sammanfattar ganska väl vad de flesta av er undrar.

Hur långt har arbetet med kontraktförlängning av befintlig trupp kommit?
Svar: Ambitionen är att behålla stommen i dagens trupp. Om jag inte räknat fel så är det tolv spelare i dagens trupp som har gällande kontakt över kommande säsong. Utöver det har inledande samtal först med 3-4 spelare som är högprioriterade att behålla.

Har det tillkommit några nya alternativ till sportchef? Hur nära är det med en ny sportchef?
Svar: Utan att säga om det är nya eller gamla spår, så pågår nära kontakter med åtmonstone två kandidater. Det är en lång process att rekrytera en sportchef eftersom man vill att denna person ska stanna längre än ett halvår, vi ser gärna en långsiktig plan på 3-5 år.

Har ni lyckats öka omsättningen även denna säsong? Vad kommer omsättningen att landa på ungefär?
Svar: förra säsongen hade vi en omsättning på 19 miljoner och det var inklusive kvalserien. I år kommer omsättningen att hamna däromkring, kanske lite längre, och det måste ses som en ökning. Däremot är inte omsättningen tillräckligt stor. Våra intäkter den här säsongen är mindre än budgeterat och därför kommer vi med all säkerhet att göra en ekonomiskt förlust. Vi kommer dock att jobba intensivt för minimera underskottet ända fram till den 30 april då bokslut för säsongen 2010-2011 ska göras. Det är svårt att nämna siffror eftersom det nu bara bygger på prognoser som ständigt ändras men det pekar mot en förlust på mellan 500 000 kronor och 1 miljon kronor.
Klubbens nya organisation sjösattes så sent som i maj 2010 och därför var tiden knapp inför säsongsstarten. Nu är våra nyckelpersoner på framför allt marknadssidan varma i kläderna vilket vi vet kommer ge resultat. Bland våra samarbetspartners finns stor potential med bättre framförhållning, goda relationer och nyaa upplägg.

Det ekonomiska minusresultatet kommer inte att äventyra elitlicensen den här säsongen. Eftersom föreningen vid förra bokslutet redovisade ett eget kapital på ca 100 000 kr så "tillåts" en negativ balans under en säsong. Balansen måste dock återställas under kommande verksamhetsår, annars är elitlicensen förlorad och därmed spel i HockeyAllsvenskan detsamma.

Tror ni att vi kan ställa ett ännu bättre lag på isen nästa säsong? Vill tillägga att jag tycker årets trupp har varit suverän!
Svar: Självklart! Vi ska jobba med ständiga förbättringar inom verksamhetens samtliga delar så givetvis vill vi bli bättre på isen också. Givetvis måste vi skära i vissa kostnader men exakt vilka är inte bestämt ännu. Största fokus ligger dock på att öka intäkterna. Vill vi ha ett lag i HockeyAllsvenskan inom ett par år så måste omsättningen öka från dagen 19 miljoner till drygt 25 miljoner.

Kommer det att ske några förändringar i ishallens faciliteter till nästa säsong? T ex ev. publikbarer, jumbotron eller något annat?
Svar: Det förs en ständig dialog med anläggningsägaren Oskarshamns kommun om vad vi vill, får och kan göra. Som du nämner så jobbar vi för att kunna öppna fler barer samt att få till stånd en jumbotron.
När det gäller jumbotron så har arenans tak satt stopp tidigare men nu har vi hittat en lösning med dukar och projektorer som väger betydligt mindre än LED-teknik. Rent tekniskt är vi med andra ord nära en lösning men vi ska också komma ihåg att det är en stor ekonomisk investering. Men å andra sidan så kan en jumbotron vara en av nycklarna i att öka omsättningen till de 25 miljoner som vi strävar efter. Det är ett ständigt övervägande...

Var inte rädda att skicka fler frågor, jag svara så gott jag kan!

Martin Svenson


Kommentarer
Postat av: Peter

Tack för intressanta och detaljerade svar!

2011-02-28 @ 23:16:29
Postat av: Robban

va e en jumbotron

2011-03-06 @ 09:57:04
Postat av: Julan

Hur kan klubben gå med förlust när det är budgeterat för 1800 i publiksnitt? Räknades det med att få po-matcher också? Snittet har ju legat på nästan 500 pers över (2272 enl swehockey). Är det någon annan post som har blivit oväntat stor/liten?



//J

2011-03-10 @ 16:07:22
Postat av: Inge Holgersson

Är det någon mening att ha en officiel hemsida och bloggen insideiko? Uppdateringen är ju fruktansvärt, skämligt dålig. Som ni säkert vet (hoppas jag!), så har det ju hänt en del!!!!

PS Inte ens matchresultaten är uppdaterade, senast var 2011-01-15!!!

2011-03-15 @ 09:03:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0