Fullt fokus på play off

Transferfönstret stängde för ungefär 16 timmar sedan och som ni säkert har förstått så blev det ingen ytterligare förstärkning till IK Oskarshamn.
Vårt huvudfokus låg på att hitta en fullgod ersättare till skadade Tero Konttinen på backsidan. Vi var väldigt nära den österrikiske backen Florian Iberer, vi hade till och med beställt transferkort från internationella förbundet, men i sista stund valde hans nuvarande klubb Graz 99ers att ändra inrikting och istället behålla honom.
I övrigt har det varit svårt på marknaden, vilket man förstår om man tittar på övriga lag i HockeyAllsvenskan som långt ifrån alla förstärkte innan midnatt. Vi ville ha något som verkligen höjde vårt lag och antingen så var det mer pengar än vad vi var beredda att betala eller så föll det på något annat.

Men vi gråter inte för detta och ändrar inte fokus. Föreningens och lagets mål är fortfarande att knipa en plats i play off och efter måndagens straffseger mot Västerås så är vi i allra högsta grad inblandat i streckstriden.
Vi har största förtroende för laget och killarna, vi vet att det finns stor kapacitet i den truppen vi har och vi vill ge dem detta förtroende att försöka uppnå målet som vi strävat mot hela säsongen.
Dessutom ges tillfälle att låta våra juniorer känna förtroende att få chansen att spela till sig en plats och skaffa sig erfarenheter inför framtiden. Ungdomarna är vår framtid och dom brinner vi för!

Nu går processen vidare för att knyta upp en ny sportchef till föreningen. Vi har flera kandidater, varav någon eller några är mer intressanta än andra. Vi tror och hoppas kunna se en lösning inom mycket kort.

Det har också inletts samtal med vissa spelare i nuvarande trupp som vi är väldigt angelägna att behålla. Men vi har också en del bra spelare med kontrakt över kommande säsong, bland annat Daniel Ljungkvist, Johan Ryno och Nicklas Jadeland.
Men mycket kretsar nu kring vem som blir sportchef. Det är lite av ett moment 22. Spelarna vill veta vem som blir tränare medan tränarna gärna väntar på vem som ska bli sportchef. Därför tror vi som sagt på en lösning på sportchefsfrågan inom mycket kort.

Ha det bra allihopa!
Mats Söder

Kommentarer
Postat av: Räkan

Gutt att ni också kommit igång nu!

Glöm nu inte bort att uppdatera bloggen kontinuerligt ;)

2011-02-01 @ 17:18:30
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/
Postat av: ratmanloco BFS/skåne

Tack för den infon...



Roligt att junisarna får en chans, nu när det inte blev några förstärkningar... Det behövs några "infödda" i laget oxå...hehehehe.



Sitter och längtar tills ikväll, äntligen dags för en tv-match igen, nu ser vi till och trycker till knätofs-gulligull igen, dom är lite skärrade nu ju, efter krossen av Mora... hehehehehehe.



Keep up the good work!!



ratmanloco

2011-02-02 @ 08:20:27
Postat av: Ståplats

Bra initiativ! Desto mer man öppnar sig utåt desto större blir intresset tror jag. Det verkar som om grundintresset har ökat i år tack vare satsningen på truppen. Är IKO på väg mot ett rekord i publiksnitt månntro? Skulle vi missa playoff, så tror jag på att sätta in fler egna juniorer för att hålla publikintresset uppe.



Gör allt för att behålla stommen i laget nu IKO! Ja, tom 90 % vill jag behålla. Salo har värvat ihop ett mycket bra lag. Det vore synd att förlora alltför många ur truppen, även om risken som vanligt förstås är stor. Tänk om vi någon gång fick behålla en stomme med bra spelare och slapp att börja om från början.



Kämpa på IKO och håll ambitionerna uppe!

2011-02-02 @ 11:42:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0